Ha estat evident des de l'inici, la dificultat amb la que m'he trobat per a poder avançar amb el treball sobre el concepte de qualitat de vida amb els usuaris dels grups STO.4 i STO.5. És per això que calia pensar en activitats basades en la repetició i indicades per a treballar l'estimulació cognitiva d'aquests usuaris entorn el concepte sobre el qual treballàvem.
Com ja he dit també en varies ocasions, la meva guia d'inspiració i suport en tot moment ha estat la psicòloga del centre. Ella en moltes ocasions m'ha ensenyat i explicat el significat de dur a terme activitats lúdiques, en forma de joc amb els usuaris per tal de treballar qualsevol cosa. Amb això i agafant-me a idees de les que m'havia proposat, vaig crear el MEMORY DE LA QUALITAT DE VIDA:
Amb el joc del Memory, no tant sols vam poder treballar les dimensions de la qualitat de vida, identificant-les en el moment que apareixien, sinó que vam treballar també, aspectes tant importants com l'agilitat mental, la memòria i la rapidesa.
Tot i això, i tal i com veieu pel títol de l'entrada, vam jugar dos dies al Memory, però amb una raó de pes: vaig crear dos tipus diferents de Memory, per una banda, i amb el que vam treballar a la sessió 5, es tracta d'un joc de parelles idèntiques que corresponen amb els pictogrames utilitzats anteriorment, per a definir les vuit dimensions de qualitat de vida:
I per altre banda, el joc de parelles utilitzades durant la sessió 6, amb l'objectiu d'aprofundir encara més i provar d'anar més enllà amb el concepte de qualitat de vida, van ser parelles formades pel pictograma i una fotografia real, relacionada amb la seva dimensió:
La realització del joc i la seva posada en pràctica, va permetre parlar sobre cadascun d'ells de forma positiva, tot relacionant-los amb el que ens aporten per a la millora de la nostre qualitat de vida.
Espero que us sembli tant interessant com a mi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario